Prisen på fejlrekruttering og hvordan det påvirker den organisatoriske kultur?

I denne måneds nyhedsbrev, fokuserer vi på de økonomiske og organitoriske konsekvenser ved fejlrekruttering. Læs mere herunder.

Prisen på fejlrekruttering: hvordan det påvirker din virksomhed økonomisk og organisatorisk

Rekruttering er en hjørnesten i enhver virksomheds succes. Valget af de rette medarbejdere kan afgøre, hvorvidt en virksomhed trives og vokser, eller om den kæmper med udfordringer og økonomisk tab. Fejlrekruttering, hvor en virksomhed ansætter den forkerte medarbejder til en given stilling, kan have alvorlige konsekvenser både for virksomheden og den ansatte.

Omkostningerne ved fejlrekruttering

En fejlrekruttering kan vise sig at være ekstremt omkostningstung. Ifølge Azets (2019) løber omkostningerne ved fejlrekruttering typisk op på mellem 75-150% af den nye medarbejders årsløn. Det inkluderer udgifter til annoncering af stillingen, screening af ansøgere, afholdelse af interviews, udførelse af tests og vurderinger samt oplæringsressourcer.

Der er også omkostninger i form af tabt produktivitet og værditilførsel, da den fejlrekrutterede medarbejder ikke leverer som forventet. Dette kan skabe et hul i virksomhedens operationer og resultere i en forøget arbejdsbyrde for andre medarbejdere, der skal dække for den svage præstation.

Organisationskulturen

En overset faktor er organisationskulturen. Dette er ofte usynlig, men det spiller en afgørende rolle for, hvorvidt en ny medarbejder trives og opnår succes. Hvis den nye medarbejders værdier og adfærd ikke passer til virksomhedens kultur, kan dette have alvorlige konsekvenser for medarbejderens trivsel og produktivitet. En dårlig organisationskultur kan smitte af på hele arbejdspladsen og påvirke arbejdsmiljøet negativt.

Tegn på dårlig rekruttering og hvordan man undgår det

Det kan ofte være vanskeligt at opdage en fejlrekruttering, især hvis kandidaten ser ud til at have en perfekt profil på papiret. Tegnene på dårlig rekruttering kan dog inkludere manglende performance, konflikter med kolleger eller ledelse, hyppigt fravær eller forsinkelser, mangel på interesse eller entusiasme, og manglende evne til at lære eller udvikle sig.

For at undgå fejlrekruttering er der flere trin, der kan tages. Det begynder med at udarbejde en præcis jobbeskrivelse, der ikke undervurderer kravene til stillingen. En grundig rekrutteringsproces, der inkluderer interviews, tests og referencekontrol, er også afgørende for at vurdere kandidaternes kompetencer og personlige genskaber.

At inkludere en passende prøvetid i ansættelseskontrakten giver både virksomheden og den nye medarbejder mulighed for at evaluere, om forventningerne opfyldes. Dette giver en mulighed for at rette op på eventuelle misforståelser eller misforhold tidligt i ansættelsen.

Derudover er det vigtigt at være opmærksom på faresignaler under onboarding-processen. Hvis den nye medarbejder ikke integreres godt i teamet eller kæmper med at tilpasse sig virksomhedens kultur, skal der handles hurtigt for at undgå langvarige problemer.

Rekrutteringstests som en del af løsningen

For mange virksomheder kan det være en udfordring at implementere en effektiv rekrutteringsproces, især hvis de ikke har den nødvendige ekspertise og ressourcer internt. I disse tilfælde kan det overvejes at bruge rekrutteringstests som JobMatch Talent og JobMatch LogiQ.

JobMatch Talent og JobMatch LogiQ: Redskaber til effektiv rekruttering

I jagten på at undgå fejlrekruttering og finde de rigtige kandidater kan Moving Talent's JobMatch Talent og JobMatch LogiQ være løsningen. Disse rekrutteringstests er udviklet til at give dybdegående indsigt i kandidaternes personlighedstræk og logiske tænkningsevner.

JobMatch Talent hjælper med at afklare, hvordan en kandidats personlighed passer til de krav, der stilles i den konkrete jobbeskrivelse og den eksisterende organisationskultur. Dette kan være afgørende for at identificere, om en kandidat vil trives og opnå succes i det pågældende arbejdsmiljø. Personlighedstests kan også hjælpe med at forudsige, hvordan en kandidat vil reagere på forskellige udfordringer og situationer, hvilket er vigtigt for at minimere risikoen for fremtidige konflikter og mismod.

JobMatch LogiQ fokuserer på at vurdere kandidaternes evne til at tænke analytisk, løse komplekse problemer og træffe velbegrundede beslutninger. Dette er især relevant for stillinger, hvor kritisk tænkning og problemløsning er afgørende, f.eks. inden for tekniske eller ledelsesmæssige områder. Logiktests kan hjælpe med at identificere kandidater, der har de nødvendige færdigheder og kompetencer til at udføre jobbet på en effektiv og effektiv måde.

Fordelene ved at inkludere personligheds- og logiktests i rekrutteringsprocessen er betydelige. De giver en objektiv vurdering, sikrer en præcis pasform, reducerer bias og sparer tid og omkostninger i rekrutteringsprocessen. Ved at bruge redskaber som JobMatch Talent og JobMatch LogiQ kan Moving Talent hjælpe virksomheder med at minimere risikoen for fejlrekruttering og sikre, at de ansætter de rette medarbejdere til deres organisation.

Kontakt os for en uforpligtende samtale
Vi tager en uforpligtende samtale om jeres behov og vores produkter, og finder sammen ud af, hvad den optimale løsning er for netop jer.

kontakt@jobmatchtalent.dk

+45 29 72 56 83 (telefonen er som udgangspunkt bemandet ml. 8-17:00)

Forrige
Forrige

5 TRIN TIL DEN GODE JOBSAMTALE

Næste
Næste

Effektiviser dine interviews med JobMatch Talents interviewguide